Gratis dekking tandartskosten bij ongeluk

Gratis dekking tandartskostenAls je nu bij Independer de zorgverzekering 2016 afsluit profiteer je van gratis dekking tandartskosten bij ongeluk. Een dekking die veel consumenten over het hoofd zien. Bij veel verzekerden vervalt de tandartsverzekering. Dit om te besparen op de premie van de zorgverzekering. Dit is vaak een dure aanvullende verzekering. Met weinig extra dekking ten opzichte van de te betalen maandpremie. Toch is het verstandig om te kijken naar een goede dekking tandartskosten bij ongeluk. Toch vervelend als je bij een ongeluk ook nog eens voor hoge tandartskosten komt te staan. Herstel van een gebit na sport ongeluk kan duur zijn.

Gratis dekking tandartskosten bij Independer

Om van deze actie met een gratis dekking te profiteren moet je de verzekering wel via Independer afsluiten. Daarvoor zal je eerst een vergelijking van de zorgverzekering 2016 moeten uitvoeren. Deze vergelijking kun je al starten op basis van je geboortedatum, geslacht en postcode.

In de tweede stap van de vergelijking geef je aan of je een extra vrijwillig risico wilt. Bij twijfel geeft Independer je nadere uitleg. Vervolgens maak je een selectie uit de gewenste vergoedingen voor de belangrijkste zorgkosten. Denk hierbij aan tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen. Maar ook de alternatieve geneeswijzen en medische hulp in buitenland.

Independer geeft bij de selectie van de vergoedingen aan dat tandartskosten bij ongeval bijna nooit door de zorgverzekering worden vergoed. Bijvoorbeeld bij ongeluk met de fiets of het genoemde sporten. Independer laat weten dat twee voortanden al gauw 2100 euro kosten.

Herstel van tanden die scheef zijn gaan staan kan vaak met behulp van een beugel. Ook hiervoor kun je al gauw duizenden euro’s kwijt zijn geeft Independer aan.

De genoemde kosten zitten niet in de basisverzekering. Ze kunnen zelfs ook hoger zijn dan wat een aanvullende tandartsverzekering vergoed.

Wat valt niet onder gratis dekking tandartskosten bij ongeluk

Independer geeft aan dat niet alles zal vallen onder deze gratis dekking van tandartskosten. Het moeten wel tandartskosten zijn als gevolg van een ongeluk. Kosten na onzorgvuldig te zijn geweest worden niet vergoed. Bijvoorbeeld als je gaat hockeyen zonder bitje. Ook kosten na een vechtpartij kunnen buiten de dekking vallen. Independer noemt ook nog het voorbeeld van openen van bierflesje met je tanden.

Met de gratis dekking tandartskosten bij ongeluk heb je een jaarlijkse vergoeding van maximaal 10.000 euro. Deze dekking wordt door Independer dus gratis afgesloten voor iedereen die 18 jaar en ouder is. Deze dekking wordt door Independer geregeld na het afsluiten van een zorgverzekering 2016 via de zorgverzekering vergelijking.

Lees meer over de Independer zorgverzekering vergelijker op de informatie pagina