Goedkopere basisverzekering zonder Werelddekking ?

goedkopere basizverekeringWe blijven kijken naar manieren om te kunnen besparen op de premie van de zorgverzekering. Ieder jaar weer het streven om de premie van de nieuwe basisverzekering niet teveel te laten stijgen. Dus moeten we gaan besparen op de kosten. Of we gaan kijken wat uit de dekking van de basisverzekering gehaald kan worden. En in het streven naar een goedkopere basisverzekering is veel bespreekbaar.

Minister Edith Schippers heeft een voorstel in de maak om de dekking voor ziektekosten in het buitenland uit het basispakket van de zorgverzekering te halen. Dit voorstel zal in het najaar worden ingediend. Wie dan wel op vakantie gaat naar het buitenland, buiten Europa, zal dus voor een dekking van eventueel medische kosten een extra verzekering moeten afsluiten. Bijvoorbeeld een extra module in de reisverzekering. De minister is voornemens om alleen nog een dekking op te nemen voor vakanties in Europa. Wie buiten Europa op vakantie gaat zal dus een extra verzekering moeten afsluiten. Dit is niet een heel nieuw idee. Ook in het eerste kabinet van Rutte kwam het al aan de orde. Dit was toen ook een mogelijkheid om te streven voor een goedkopere basisverzekering.

Nu opnieuw een poging om te besparen op de zorgverzekering. De minister hoopt met het invoeren van deze regel een besparing van 60 miljoen euro te realiseren. De zorgkosten voor vakantiegangers in Europa blijven gewoon vanuit de basisverzekering vergoed.

Ben wel benieuwd of de grenzen van Europa voor de zorgverzekering gelijk zullen zijn aan die van de reisverzekering. Bij deze laatste verzekering worden ook landen tot het dekkingsgebied gerekend ook al gaat het zuiver gezien niet om Europa. Met het aanpassen van de zorgverzekering zullen mensen dus ook goed moeten kijken bij invoeren van de wijziging de reisverzekering nog wel juist is. En moeten we niet meer betalen voor de reisverzekering dan we gaan besparen met een goedkopere basisverzekering?