Gispvluchten worden niet vergoed vanuit de Zorgverzekering

Logo Verzekeringssite.nlDeze week was al weer de eerste gipsvlucht. Nederlanders die helaas de wintersportvakantie vroeger hebben moeten afbreken en met het vliegtuig terugkomen. Volgens het bericht van Verzekeringssite.nl komen jaarlijks meer dan 1000 Nederlanders terug via een gipsvlucht. De vergelijkingssite geeft aan dat veel mensen verwachten dat deze vlucht wel wordt vergoed vanuit de zorgverzekering. Helaas.
Gipsvlucht Een gipsvlucht is een speciale dienst van de alarmcentrales van de ANWB, Eurocross Assistance, Mondial Assistance en SOS International in samenwerking met verzekeringsmaatschappijen. Uw zorgverzekering vergoedt de gipsvlucht niet, tenzij er een medische noodzaak is. Die noodzaak ontbreekt doorgaans.
Om uw gipsvlucht te vergoeden, heeft u meestal een reisverzekering nodig met wintersportdekking. De premies van de reisverzekeringen lopen nogal uiteen. Een doorlopende reisverzekering is vaak goedkoper.
Uw zorgverzekering kent een wereldwijde dekking. Als u op wintersportvakantie gaat, dan bent u dus verzekert tegen ziektekosten. Toch is een zorgverzekering niet altijd toereikend om de kosten in het buitenland te dekken. Dat komt omdat de zorgverzekering is gebaseerd op Nederlandse tarieven. De klinieken in bijvoorbeeld Zwitserland hanteren vaak hogere tarieven dan uw zorgverzekering vergoedt.
Om te voorkomen dat de wintersportvakantie erg duur uitpakt, is er een reisverzekering met wintersportdekking. Bij zo’n verzekering zijn de kosten van dure buitenlandse klinieken meestal wel gedekt. Controleer uw polisvoorwaarden op dit punt wanneer u reisverzekeringen vergelijkt. (Bron: informatie van Verzekeringssite.nl)