Wissel van Zorgverzekering niet Nodig? Misschien dekking aanpassen

Zorgverzekering ActueelVandaag maar het besluit genomen ten aanzien van de zorgverzekeringen. Ben dus bij de huidige zorgverzekeraar gebleven, FBTO van Achmea. Een overstap naar een andere verzekeraar zou me niet veel premie verschil opleveren. Kon natuurlijk wel gebruik maken van een collectiviteitskorting bij Zilveren Kruis. Dit zou wel goedkoper zijn uitgevallen in premie. Maar het struikelblok was voor mij de tandartsverzekering. Bij de huidige tandartsverzekering heb ik een ruime dekking en krijg ik alle kosten tot een maximum van 800 euro voor 100% vergoed. Dit zou bij de tandartsverzekering van Zilveren Kruis anders zijn. Daar worden bepaalde kosten slechts voor 75% vergoed. Dus een kwestie van rekenen. Dan is het een kwestie van goed kunnen inschatten hoeveel kosten je denkt te gaan maken voor de tandartsbehandelingen. Verder moest ik voor een bijna gelijkwaardige de dekking hebben voor de tandartsverzekering bij Zilveren kruis een proces van medische acceptatie door. Volgens de site is dit een aantal vragen invullen en gezien de uitleg denk ik dat de kans erg klein zou zijn dat ik hier niet door heen zou komen. Toch kies ik dan liever voor de zekerheid van de huidige verzekeraar. Als ik op de vergelijkingssite.nl een advies laat geven op mijn persoonlijke voorkeur en situatie, dan komt FBTO ook keurig op de tweede plaats. Net achter de Ditzo zorgverzekering die net iets goedkoper is. Via Vereniging Eigen Huis kan ik ook bij zorgverzekering van FBTO profiteren van een korting op de zorgpremie. Dus wordt valt dit prijsvoordeel van Ditzo weg. Keuze dus nu gemaakt en bevestigd. Heb wel besloten om de dekking van de zorgverzekering aan te passen bij de FBTO zorgverzekering. Zeker gezien de mogelijkheid om gedurende het jaar de dekking weer aan te zetten indien deze onverhoopt toch wel weer noodzakelijk zou zijn.