Geen informatie van zorgverzekeraars over switchers zorgverzekering?

zorgverzekeringenIeder jaar is het in de laatste maand erg druk met de reclame campagnes voor de zorgverzekering. Op de radio en televisie worden we uitgenodigd om de zorgverzekeringen te vergelijken op de laagste premie. De reclame blokken op de radio en televisie worden in de laatste maand gedomineerd door de verschillende aanbieders van een zorgverzekering. Ook de vergelijkingssites bieden veel nieuws over de verschillend tussen de zorgverzekeringen en hopen te profiteren van consumenten die gaan wisselen. Tot en met de laatst dag van het jaar hoor en zie je deze reclame. Op oudejaarsdag komt de periode waarin we een nieuwe zorgverzekering kunnen kiezen ten einde.

Veel wisselaars zorgverzekering verwacht

De verwachting was dat dit jaar veel consumenten zouden wisselen van zorgverzekering. Dit zouden meer verzekeraars zijn dan in voorgaande jaren. Door toegenomen transparantie en veel vergelijkingssites zijn de consumenten beter in staat gesteld om een keuze te maken. En in financieel moeilijke tijden wil de Nederlander besparen op de uitgaven. En de verplichte Eigen Bijdrage ging ook nog eens om hoog. Dus de huidige zorgverzekering maar een stegen het licht houden en beoordelen of de verzekering nog wel de juiste is. Zijn alle dekkingen wel nodig of kan het pakket wel wat versobert worden. Vergelijkingssites riepen de consument op om te kijken naar de aanvullende verzekeringen en bijvoorbeeld de tandartsverzekering.

Geen nieuws over de zorgverzekering ?

Ieder jaar volgt na de einde jaars campagne van de verzekeraars een maand van mutaties verwerken en de resultaten bekend maken. Gezien de te verwachten mutaties was ik erg benieuwd naar de resultaten van de zorg campagnes. Welke zorgverzekeraar zou de grote winnaar zijn en waar zouden de verliezen te zien zijn. Afgelopen jaren wisten de zorgverzekeraars al snel te komen met de resultaten ten aanzien van de mutaties in het aantal verzekerden. Dit jaar lag meer dan anders op het wisselen van een zorgverzekering.
Misschien dat ik niet goed heb opgelet. Maar heb eigenlijk geen berichtgeving gezien over de mutaties van verzekerden bij de verschillende aanbieders. Ook van de vergelijkingssites heb ik geen informatie ontvangen over het aantal consumenten dat via hun dienstverlening heeft gekozen voor een nieuwe zorgverzekering. Dus maar eens wat rond vragen en op de sites van de zorgverzekeraars kijken of daar meer nieuws is te vinden. Het zal toch niet zo zijn dat de verzekeraars afspraken hebben gemaakt om niet over de mutaties te communiceren. Of mogen de verzekeraars dit niet communiceren vanuit de overheid. Als dit laatste het geval mocht zijn heb ik dit ook gemist. Hopelijk kan ik toch wat meer informatie achterhalen en publiceren op deze site.