FBTO komt nu pas met eindafrekening Eigen Risico

FBTO Zorgverzekering 2013Het is al ver in februari als ik nog post ontvang van FBTO, mijn vorige zorgverzekeraar. Ben dan ook wel benieuwd wat het is. Was toch al vorig jaar overgestapt. Dan blijkt het na openen van de brief dat dit de eindafrekening is voor het Eigen Risico. Moet dus nog iets gaan betalen.
Toch wel een erg late reactie van de zorgverzekeraar voor een eindafrekening. Zal misschien wel standaard zijn maar het komt toch erg raar over. Het voelt niet echt aan dat de administraties actueel zijn. Als je maar liefst zo lang moet wachten voor deze brief. Natuurlijk is de verzekeraar afhankelijk van de aanlevering van de zorgverleners. In mijn geval betrof het de rekening van de Apotheek. Maar kan niet zien wanneer deze apotheek de rekening heeft ingediend. Er stond zelfs een notabedrag in van medicijnen die ik eind oktober 2012 had opgehaald. Dan is het meer dan drie maanden later voordat de verwerking aan de klant teruggekoppeld is. Hoop dat het bij mijn huidige zorgverzekering de afhandeling sneller gaat verlopen.
Op deze manier is het voor de verzekerde erg lastig om zicht te houden op de declaraties en de vergoedingen. Zo kun je ook moeilijk bijdragen in de controle op juistheid. Dat wilden de zorgverzekeraars toch?

Lees meer over de FBTO Zorgverzekering op de informatiepagina