FBTO komt met update over contractering ziekenhuiszorg

FBTO ZorgverzekeringDeze week kwam FBTO op haar site met een update ten aanzien van de stand van zaken bij de contractbespreking ziekenhuiszorg. De verzekeraar had eerder namelijk aangegeven deze update te verzorgen. Als onderdeel van Achmea verzekeringen maakt FBTO gebruik van de zorginkoop van Achmea.

De verzekeringsgroep contracteert op basis van kwaliteit, prijs en ook de hoeveelheid behandelingen. Hierbij wil Achmea de zorg op een goed niveau houden maar ook kunnen blijven garanderen. De verzekeraars hebben te maken met stijgende zorgkosten.

Uit de berichtgeving blijkt dat maar liefst 50% van alle zorgkosten die uit de basisverzekering worden betaald worden uitgegeven aan ziekenhuiszorg. Achmea heeft het streven om met alle ziekenhuizen afspraken te maken over prijs en het aantal behandelingen. Binnen enkele weken verwacht Achmea de gesprekken helemaal af te ronden.

Hierbij moet invulling worden gegeven aan de ambitie om de kosten van ziekenhuiszorg maximaal met 2,5% per jaar te laten stijgen. Dit is de norm die de overheid, ziekenhuizen en onder andere zorgverzekeraars hebben afgesproken.

Lees meer over de FBTO zorgverzekering op de speciale pagina op deze site of bezoek de site van verzekeraar FBTO.

Bewaren