Extreme premieverhoging bij Zorgverzekering Zilveren Kruis

Zilveren Kruis AchmeaGisteren de details ontvangen van mijn zorgverzekeraar. Daarin zijn de premies bekend gemaakt voor zowel mijn dochter als mijzelf. Natuurlijk had ik het al zelf online kunnen bekijken via de premie module op de internet site. Maar een overzicht verstrekt door de zorgverzekeraar zelf is wel zo handig. Door het wegvallen van het label Groene Land Achmea krijg ik dit jaar een aanbieding van Zilveren Kruis Achmea. Een heel pakket met daarin een fris ogend polisblad en een mooi vormgegeven brochure met daarin de uitleg wat er voor mij verandert in het verzekeringsjaar 2011. Natuurlijk gaat mijn eerste prioriteit uit naar de nieuwe premie hoogte en samenstelling van het verzekeringspakket. Wat direct opvalt is dat de dekking die ik had onder de noemer Beter Af Extra is komen te vervallen. Dit was bij Groene Land nog een gratis dekking. Voor mezelf gaan de premies in totaal met ruim 122 procent omhoog. Maar waar ik echt van schrik is de premiestijging die bij mijn dochter wordt doorberekend. Gezien het feit dat ze dit jaar 21 is geworden krijgt ze een andere premie stelling voor de tandartsverzekering. Hier wordt voor haar maar liefst een premiestijging van ruim 840% doorgevoerd. Daarmee komt voor haar de totale stijging voor haar uit om ruim 37%. Dit is wel een explosieve toename. Natuurlijk kan het zijn dat de dekking ook enorm is toegenomen, maar dat kan ik me niet echt voorstellen. Dus voor haar zorgverzekering wordt het dus tijd voor online zorgverzekeringen vergelijken. Wellicht dat een andere verzekeraar beter naar voren komt voor een student. Wat verder ook nog opvalt is dat de premiekorting die je krijgt bij een jaarbetaling bij Zilveren Kruis veel minder is dan bij Groene Land het geval was.