Extra aandacht voor mantelzorg in Tiel

Menzis aandacht voor MantelzorgMet de titel Mantelzorg over de kop in Tiel stuurde Menzis een persbericht uit. De zorgverzekeraar wil aandacht vragen voor Mantelzorg. De vrijwilligers die zorg dichtbij ook mogelijk maken. Samen met deze groep mantelzorgers kan Menzis de goede zorg betaalbaar houden en dichtbij brengen.
Menzis geeft aan dat de samenleving aan het veranderen is. Meer ouderen en chronisch zieken. Maar ook meer medische mogelijkheden. En toenemende behoefte aan eigen regie en om langer thuis te blijven wonen. Deze veranderende samenleving vraagt volgens Menzis ook om een andere inrichting van de zorg.

Zorg dichtbij aanbieden

Samen met andere zorgaanbieders inwoners en gemeenten zet Menzis zich in om goede zorg dichtbij betaalbaar te houden. Hierbij kiest de verzekeraar doelbewust een gezamenlijke en regionale aanpak. Iedere regio heeft namelijk zijn eigen uitdagingen. Of het nu gaat om vergrijzing of krimp. Ook bepalen verschillen in cultuur de mate van samenwerking en de organisatie van de zorg. Menzis kiest daarom voor een persoonlijke aanpak en m in gesprek te gaan met haar leden en zorgaanbieders.

Aandacht voor Mantelzorg

Het aantal mantelzorgers neemt toe. Zij zijn vrijwel dagelijks voor iemand in de buurt aan het zorgen. Menzis vraagt aandacht voor deze groep mantelzorgers. Want hun inzet is niet vanzelfsprekend. Menzis wil meer begrip en waardering voor de mantelzorg. Daarom organiseert de zorgverzekeraar samen met zorgaanbieders bijeenkomsten in de regio waarbij de mantelzorg centraal staat.
Op woensdag 16 december is er een bijeenkomst in het ziekenhuis Rivierenland in Tiel. Daar zal Theaterbureau klinker een optreden geven. Deze voorstelling me titel “Over de Kopzorg” zit vol humor en biedt een kijkje in de keuken van de mantelzorger.
Een arts die gespecialiseerd is in de zorg voor ouderen zal in gesprek gaan over de ontwikkelingen. Zorgverleners, Zorgbelang Gelderland, de gemeente en Menzis gaan in gesprek met de zaal over mantelzorg en de aspecten die erbij komen kijken.
Zie de site van Menzis voor meer informatie over deze bijeenkomst.