Expert tips: de fabels van de zorgverzekering doorgeprikt?

fabels van de zorgverzekeringNu het zorgseizoen is aangebroken besteden de kranten ook steeds meer aandacht aan de zorgverzekeringen en zorgverzekeraars. Daarbij natuurlijk aandacht voor de nieuwe premies van de zorgverzekeringen. Deze week in de Stentor expert tips bij de zorgverzekering van Sandra Mul van de Consumentenbond. Hierbij worden de fabels van de zorgverzekering besproken.

Deze expert tips heeft de dagbladengroep waartoe de Stentor behoort, in verschillende regionale kranten geplaatst. Via deze publicatie wil de krant je helpen om de weg te vinden in het woud van mogelijkheden bij de zorgverzekeringen en de polisvoorwaarden.

Eerste fabel van de zorgverzekering

De eerste fabel van de zorgverzekering die in het bericht wordt behandelt is de volgende. “Samen op één polis is beter”.

Dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Je moet de zorgverzekering kiezen die past bij je persoonlijke situatie. en de behoefte aan zorg. Als je partner andere zorg nodig heeft, kan het verstandiger zijn om verschillende zorgverzekeringen af te sluiten. Het kan zelfs beter zijn om de verzekering bij een andere zorgverzekeraar onder te brengen.

Collectief verzekeren is goedkoper

Veel consumenten denken dat ze met een collectieve zorgverzekering altijd kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering. In meeste gevallen ook nog de beste zorgverzekering. Vooral as gekozen is voor de zorg collectiviteit van de werkgever.

Ook dit is een fabel bij zorgverzekeringen laat de Consumentenbond weten. De werkgever of patiëntenorganisatie kan voor een dure collectieve zorgverzekering hebben gekozen. Met de collectiviteitskorting kan je dan nog meer premie moeten betalen dan voor een persoonlijke zorgverzekering.

Bij een individuele zorgverzekering kun je kiezen voor een zorgverzekering waarbij dekking voor niet noodzakelijke zorg is weggelaten. Daardoor kan de premie al veel scherper zijn zonder een eventuele korting.

Fabel 3: kind kan op iedere zorgverzekering

Ook bij het afsluiten van de zorgverzekering voor je kinderen is het even opletten. Natuurlijk kan je de kinderen onder de 18 jaar gratis meeverzekeren. Zonder dat je extra premie moet betalen. Ook gaat de zorg niet ten laste van het eigen risico.

Maar let goed op voor welke zorgverzekering je kiest. Meeverzekerde kinderen krijgen vaan dezelfde dekking als voor de volwassene die de zorgverzekering heeft gesloten. Kies dus met het meeverzekeren voor de ouder die de meest uitgebreide zorgverzekering heeft. Zowel voor de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen.

Ook het meeverzekeren van kinderen kan het aantrekkelijk zijn als de volwassenen niet op dezelfde polis komen. Als je alleen voor de kinderen een uitgebreide dekking nodig hebt, kan het zonde zijn om deze ook voor meer dan één ouder af te sluiten.

Bekijk de site van De Stenor voor meer informatie over de zorgverzekering.