Ervaringen Zorgvergelijker 2015 Consumentenbond

Nu we de meeste vergelijkingsites afgaan om op het laatste moment te kijken wat het advies is van deze verschillende vergelijkingssites, ook maar even naar de site van de Consumentenbond. De bond heeft op haar site de zorgvergelijker 2015 beschikbaar. Hiervoor is in de Consumentengids en op diverse media reclame gemaakt. Dus maar eens kijken wat de resultaten zijn. De Consumentenbond geeft op de site aan dat 43% overstapt van zorgverzekering omdat daar de dekking beter is.

Start zorgvergelijker 2015 Consumentenbond

Consumenetnbodn Zorgvergelijker 2015Bij de start van de zorgvergelijker 2015 wordt je gevraagd om het geslacht, de geboorte datum en de postcode. Tevens kun je in het eerste scherm aangeven of je meer gezinsleden wilt meeverzekeren. In het tweede scherm kun je de dekkingsopties specificeren. Als je nog niet precies weet wat je wilt verzekeren kun je de keuze hulp gebruiken.

Je kunt aangeven wat je voorkeuren zijn ten aanzien van hoogte van eigen risico en de dekking voor de aanvullende verzekeringen. Deze kun je specificeren voor:

 • Tandarts kosten vanaf 18 jaar
 • Fysiotherapie
 • Brillen en lenzen
 • Spoedeisende medische hulp buitenland
 • Alternatieve geneeswijzen
 • Medicijnen (vergoeding eigen bijdrage)
 • Specifieke dekking

Op dit scherm kun je ook aangeven dat je alleen de zorgverzekeringen wilt zien waarbij je ook direct geaccepteerd zal worden.

Op dit scherm kun je ook zorgverleners opgeven. Voor de aangegeven ziekenhuizen en fysiotherapeuten zal het systeem in het resultaat scherm aangeven of de aangegeven zorgverlener volledig wordt vergoed uit een zorgverzekering in het resultaat scherm.

Wanneer je student bent kan je dat aangeven, je krijgt dan ook zorgverzekeringen te zien die je een extra korting geven.

Ook geef je op dit scherm aan hoe de resultaten in het resultaat scherm getoond moeten worden. Hierbij kun je de resultaten laten sorteren op prijs of prijs/kwaliteit verhouding.

Resultaat scherm zorgvergelijker 2015

In het resultaatscherm worden de zorgverzekeringen getoond aan de hand van de gekozen sortering. Per zorgverzekeraar kunnen meer dan één zorgverzekering getoond worden.

Van alle zorgverzekeringen worden de volgende gegevens getoond:

 • verzekeraar,
 • polis gegevens (naturapolis of restitutiepolis, vrije zorgkeuze, directe acceptatie)
 • prijs/kwaliteit verhouding
 • review score in sterren en aantal reviews
 • Maandpremie, hierbij kun je de samenstelling opvragen.
 • mogelijkheid om opties op te vragen van de zorgverzekering

Voor de meeste van de getoonde zorgverzekeringen kun je ook via de site van de Consumentenbond de zorgverzekering ook aanvragen. De huidige zorgverzekering wordt dan opgezegd.

Uit de lijst kun je maximaal drie zorgverzekeringen selecteren die je onderling kunt vergelijken. Dit is wel een handige optie. Snel de gevonden zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

Bij mijn vergelijkingen komen de verschillende varianten van een FBTO zorgverzekering er goed uit. Wel vreemd om te zien dat deze Achmea zorgverzekering wel een contract heeft met het lokale ziekenhuis maar dat je met een Zilveren Kruis zorgverzekering niet bij dit ziekenhuis terecht kan. Terwijl de FBTO zorgverzekering goedkoper is in premie.