Einde contract FBTO met Slotervaart ziekenhuis

FBTO Zorgverzekering 2013Begin deze maand maakt verzekeraar FBTO op haar website bekend dat het geen contract meer heeft met het Slotervaart ziekenhuis. Dit is het enige ziekenhuis in Amsterdam waarmee FBTO geen contract heeft gesloten voor de zorgverzekering. De verzekeraar geeft aan dat het niet is gelukt is om afspraken te aken over de financiële vergoedingen voor de zorgkosten. FBTO geeft aan dat de impact van deze beslissing voor haar verzekerden niet groot hoeft te zijn. Want met de andere ziekenhuizen heeft FBTO wel een contract kunnen sluiten.

FBTO klanten kunnen nog wel terecht

Verzekerden die voor 1 april van dit jaar naar het Slotervaart ziekenhuis gaan krijgen de behandeling gewoon vergoed. Ook lopende behandelingen zullen nog steeds vergoed worden. Alleen voor nieuwe behandelingen die na 1 april gestart worden bij het Slotervaart ziekenhuis zullen lagere vergoedingen gegeven worden. Deze vergoeding is de gemiddelde afgesproken prijs met ziekenhuizen door Achmea. Het kan zijn dat je een deel van de zorgkosten zelf moet bijbetalen en voorschieten.
FBTO geeft aan dat het zorg wil inkopen voor een juiste prijs. Dit om de zorgpremie betaalbaar te houden. Als het niet lukt om een goed contract te sluiten kiest de verzekeraar er dus voor om af te zien van een contract. Daarmee geeft het en duidelijk signaal. Ben benieuwd wat de gevolgen van deze beslissing zullen zijn voor de verzekerden en het ziekenhuis zelf. Want niet alleen FBTO heeft tot deze maatregel besloten, maar ook andere zorgverzekeraars in de Achmea groep.

Meer over de FBTO Zorgverzekering