Eén loket voor ademhalingsondersteuning bij Agis

Agis ZorgverzekeringOp haar site brengt Agis het nieuws dat zij de eerste zorgverzekeraar is die integraal pakket ademondersteuning contracteert. Daarmee kunnen Agis verzekerden die ademondersteuning nodig hebben vanaf 1 juli terecht bij één aanspreekpunt voor zowel de hulpmiddelen als de daarbij behorende verpleegkundige ondersteuning. Donderdag 3 juni 2010 ondertekenden Agis hiervoor met twee leveranciers, Vivisol Nederland B.V. en Combinatie Mediq Westfalen VOF, een samenwerkingsovereenkomst. Zij bieden de klant een totaalpakket van zorg- en dienstverlening op het gebied van ademondersteuning.
Met de inkoop van ademhalingsondersteuning wil Agis Zorgverzekeringen een zichtbare bijdrage leveren aan een betere kwaliteit van leven en langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Na een unieke aanbestedingsprocedure is de aanbesteding gegund aan deze leveranciers. Cock Vergeer, accountmanager Hulpmiddelen bij Agis: ‘Agis is blij met deze samenwerking, want dienstverlening voor de klant op het gebied van ademondersteuning moet goed op elkaar afgestemd zijn. De klant kan vanaf nu terecht bij één van de leveranciers waarbij snel en efficiënt de juiste zorg geleverd kan worden, dicht bij onze verzekerden. Niet voor niets spreekt de wet over hulpmiddelenzorg. Dit betekent dat de vraag van de klant centraal staat en dat het aanbod van de leverancier de wens en behoefte van de klant volgt. De leverancier zorgt zo voor een oplossing voor het ademhalingsprobleem’.
In de samenwerkingsovereenkomst zijn vaste afspraken gemaakt rond de kwaliteit, dienstverlening en snelle levering van de hulpmiddelen. ‘Met deze integrale zorginkoop en de één loketfunctie kunnen we onze kernwaarden betrouwbaar, betrokken, professioneel ten volle naar voren brengen. Samen met Agis werken we zo stapsgewijs aan verdere verbetering van de zorg aan onze klanten’, zegt directeur Ludo van der Poel van Vivisol Nederland B.V. Ook de Combinatie Mediq Westfalen VOF is enthousiast over de samenwerking. ‘We zijn blij dat we invulling kunnen geven aan het integrale zorginkoopbeleid van Agis’, zeggen Xander Schrage en Richard Dommerholt, directeuren Mediq Westfalen VOF. Zie voor meer informatie over dit onderwerp de site van Agis.