De Goudse beperkt stijging zorgpremie tot 5,8%

logo Goudse zorgverzekeringVandaag maakte ook de Goudse de premies bekend voor haar zorgverzekeringen. Direct valt op dat de stijging van de zorgpremie beperkt blijft. Met een toename van slechts 5,8% valt de verzekeraar duidelijk op onder de andere premie aankondigingen. Het percentage blijft ruim onder het landelijk gemiddelde dat op 10% uitkomt.

De nieuwe maandpremie voor de zorgverzekering van 2011 komt uit op een bedrag van 105,75 euro. De premies van de aanvullende verzekeringen blijken nog minder te stijgen. Ook daar is de Goudse erin geslaagd om onder het landelijk gemiddelde te blijven met een beperkte stijging van 4%. Tevens heeft de verzekeraar een aantal verbeteringen doorgevoerd in de dekkingen. Zo heeft de Goudse de vergoeding van anticonceptie in de aanvullende verzekeringen ondergebracht. Ook zijn bij de verschillende tandartsverzekeringen de vergoeding voor orthodontische hulp uitgebreid.
In het persbericht dat de Goudse uitbracht valt te lezen dat Peter Leermakers, directeur Schade en Inkomen van De Goudse, verheugd is met de prestatie om de stijging voor haar relaties binnen de perken te houden. Ook hij geeft aan dat de stijging van de premies voornamelijk is te wijten aan de overheidsmaatregelen en hogere zorgkosten. Bovendien moet ook de Goudse bijdragen in het oplossen van het tekort in het verzekeringsfonds. Dit tekort is in de voorgaande jaren een tekort ontstaan omdat de zorgkosten toen te laag geraamd zijn. Wie bij de Goudse kan profiteren van een collectiviteit komt uit op een lagere maandpremie. De verzekeraar geeft aan dat het verschil al gauw 10% kan zijn.