De Friesland zorgverzekering plust met nieuwe zorgverzekeringen

De Friesland ZorgverzekeringDe Friesland zorgverzekering maakt al vrij vroeg in het nieuwe jaar de voorlopige resultaten bekend. En deze resultaten zijn zeer goed voor de verzekeraar. In haar berichtgeving geeft De Friesland aan dat de resultaten zelfs alle verwachtingen overtreffen. Natuurlijk zijn nog niet alle exacte cijfers bekend.

Maar denk dat de verzekeraar graag snel in het jaar met positieve resultaten naar buiten wil komen. Eerder dan de overige verzekeraars. Dit kan natuurlijk de laatste twijfelaars nog over de streep trekken. De Friesland had als doel gesteld om in 2011 te groeien met tienduizend nieuwe klanten.

En dit aantal is duidelijk overtroffen. De verzekeraar verwacht dat de groei zal uitkomen op een totaal van rond de 25000 zorgverzekerden. Dit is volgens de voorzitter van de Raad van bestuur het gevolg van een combinatie van goede producten, uitstekende dienstverlening en een fatsoenlijke prijs. Hierbij is duidelijk niet alleen op prijs ingezet. Want de verzekeraar is niet de goedkoopste in de markt. Maar zet wel een goed prijs kwaliteitsverhouding in de markt.

Met deze groei in aantal verzekerden heeft de verzekeraar duidelijk de negatieve trend doorbroken. Zag het een paar jaar geleden nog verzekerden vertrekken. Met de afgelopen campagne heeft het een tweede jaar van groei weten te realiseren. De bestuursvoorzitter concludeert hiermee dat de organisatie goed op koers ligt.

Dit wordt ook bevestigd door de goede resultaten die vorig jaar werden behaald in het landelijke Nivel onderzoek. Daar kwam De Friesland in de top drie van beste dienstverlening.

Kiemer zorgverzekering plust ook

In de berichtgeving op de site wordt ook aangegeven dat het Kiemer Zorgverzekeringen is gegroeid. Nadat het label eind 2010 werd geïntroduceerd, wist het al ruim 5000 verzekerden te binden. Dit aantal is nu sterk gestegen. De verwachting is dat het aantal verzekerden bij het label zal verdriedubbelen en uitkomt op 15000 zorg verzekerden. Dus ook voor deze doelgroep verzekering een mooi resultaat.

Financieel ook een mooi resultaat

En ook financieel heeft De Friesland Zorgverzekering een mooi resultaat neergezet afgelopen jaar. De verzekeraar boekt een positief resultaat van 22 miljoen. Hiervan is 9 miljoen gehaald uit de normale bedrijfsvoering. De overige 13 miljoen zijn behaald uit de beleggingen. Dus ook een sterk beleggingsresultaat in financieel zware tijden. Lees meer over De Friesland Zorgverzekering.