De 1 miljoen van Ditzo voor kankeronderzoek is binnen

Ditzo Zorgverzekering 2014Vandaag komt verzekeraar Ditzo met het bericht dat het bedrag van 1 miljoen is gehaald. De video van Ditzo zorgverzekering is massaal bekeken en gedeeld op social media. Binnen vier dagen tijd is het maximale bedrag dat was toegezegd door Ditzo bereikt. Honderdduizenden Nederlanders hielpen mee om kanker de wereld uit te kijken. Dus kan het beloofde bedrag beschikbaar worden gesteld voor het kankeronderzoek van professor René Bernards, verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek.

Binnen vier dagen keken honderdduizenden mensen het bedrag van 1 miljoen euro op het platform www.kijkkankerdewerelduit.nl bij elkaar. Zo werd de video alleen al op YouTube ruim 860.000 keer bekeken en gingen er ruim 20.000 tweets rond op Twitter. Bob Stehmann van Ditzo: “Het enthousiasme waarmee Nederland ons initiatief heeft gesteund, en mee heeft geholpen om samen kanker de wereld uit te kijken is overweldigend. We zijn momenteel vooral trots en ontzettend blij dat we dit bedrag aan het Antoni van Leeuwenhoek kunnen doneren.”

Bernards gaf in de uitzending van “De Wereld Draait Door” dat tenminste 5 miljoen euro nodig is voor het onderzoek. Dit om een goede start te kunnen maken met therapie op maat. Zorgverzekeraar Ditzo hoopt dan ook dat andere zorgverzekeraars de actie van Ditzo zullen volgen. Op die manier kan het benodigde bedrag snel bij elkaar gehaald worden.

Meer over de Ditzo Zorgverzekering