Daling zorgpremie bij Achmea zorgverzekeringen

daling zorgpremie AchmeaEerder deze week maakte verzekeraar Achmea bekend dat het de premie voor de nieuwe zorgverzekering fors zal gaan verlagen. De premies voor de basisverzekering gaan ongeveer met 8 procent omlaag. Deze prijsverlaging is mogelijk omdat Achmea scherpe afspraken heeft kunnen maken met zorgaanbieders over prijs en kwaliteit. Plus de dalende kosten voor de medicijnen maakt het voor Achmea mogelijk om de premies van haar zorgverzekering aan te passen. Over de premies van de aanvullende zorgverzekeringen en de tandartsverzekering heeft Achmea nog geen informatie gegeven. Deze worden pas op 1 november van dit jaar vastgesteld

Daling zorgpremie Achmea tot rond 100 euro

Achmea biedt zorgverzekeringen aan via verschillende labels. Met de zorgverzekeringen van Zilveren Kruis, Avero, Agis OZF en Pro Life heeft het een belangrijk deel van de markt in handen. Daardoor zullen veel verzekerden van deze premieverlaging kunnen profiteren. Volgens de berichtgeving komen de nieuwe premies voor de basisverzekering rond de 100 euro te liggen. De Telegraaf heeft in haar berichtgeving voor de belangrijkste zorgverzekeringen van Achmea uit gezocht hoe groot de premiedalingen zijn. De basis premie voor de naturapolis van de Agis zorgverzekering gaat van €108,25 naar €99,75. De premie voor de restitutiepolis van Agis zal rond de 104 euro uitkomen. Ook voor de zorgverzekering van Zilverenkruis zal de premie van de basis verzekering in 2014 uitkomen op een bedrag van 99,75 euro. De premie bij de zorgverzekering van het label Avero zal in 2014 voor haar combinatiepolis ook op 99,75 euro worden vastgesteld. De restitutie polis van Avero zal weer iets duurder zijn. Achmea voert ook een wat minder bekend label OZF. OZF Achmea is een kleinschalige organisatie met circa 35 medewerkers. De premie van de OZFzorgverzekering is voor 2014 vastgesteld op 100,75 euro. Voor haar christelijke zorgverzekering Pro Life heeft Achmea de premie ook verlaagd. Hier zal de premie voor de basisverzekering uitkomen op €99,95.

Ook daling Zorgpremie bij zorgverzekering Interpolis?

Ook Interpolis verzekeringen is onderdeel van Achmea. Voor de zorgverzekering van Interpolis zijn de nieuwe premies nog niet bekend gemaakt. Deze worden op 1 november vastgesteld en gecommuniceerd door Achmea.

Verwacht Achmea daling zorgpremie bij Aanvullende verzekeringen?

In de berichtgeving van de Telegraaf wordt aangegeven dat helaas geen premieverlaging valt te verwachten voor veel aanvullende verzekeringen. Mogelijk dat deze met enkele procenten zullen gaan stijgen in 2014. Dan zal het voordeel voor de verzekerden van de verlaagde premie van de basisverzekering deels wegvallen. We zullen snel zien wat de definitieve premies zijn voor alle zorgverzekeringen.