Daling van zorgpremie bij Menzis zorgverzekering

Menzis ZorgverzekeringZorgverzekeraar Menzis maakt vandaag haar nieuwe premies stelling voor de zorgverzekering bekend. En het unieke is dat deze grote zorgverzekeraar de premie laat dalen met 6 euro per maand. Dus in tegenstelling dat alle ophef van de afgelopen weken gaat de premie niet fors stijgen.

Zorgverzekerden gaan bij Menzis 106 euro per maand betalen voor de verzekering. Dit is wel iets meer dan bij de zorgverzekeringen van Stad Holland en DSW zorgverzekeringen. Dit zijn de enige twee verzekeraars waar van de premies bekend zijn, van de overige verzekeraars moeten we de informatie nog ontvangen.

Goedkoper inkopen van zorg

Menzis geeft aan de premie te kunnen verlagen als gevolge van het goedkoper kunnen inkopen van zorg. Daarbij heeft Menzis de afgelopen jaren ook voldoende reserves opgebouwd. Voorgaande jaren was Menzis nog verplicht om veel geld te reserveren om eventuele risico’s op te vangen.

Wat worden de zorgpremies

Ben erg benieuwd hoe de andere zorgverzekeraars gaan reageren op dit besluit van Menzis. De komende weken zullen deze premies wel bekend worden gemaakt. Alle zorgverzekeraars moeten de premies voor de zorgverzekering voor half november bekend maken. Vanaf dat moment hebben de klanten zes weken de tijd om te bepalen welke zorgverzekering ze gaan sluiten. Of ze bij de huidige zorgverzekeraar blijven of dat ze besluiten om van zorgverzekering te wisselen.
Lees meer over de Menzis zorgverzekering.