Daling premie bij nieuwe zorgpremie VGZ zorgverzekering

VGZ Zorgverzekering 2014De nieuwe zorgpremie voor VGZ is bekend. Zoals veel van de zorgverzekeraars zal ook VGZ de premie voor de basisverzekering gaan verlagen. De premie voor de basisverzekering van VGZ Natura zal met 144 euro per jaar dalen. Dat is een premiedaling van 12 euro per maand. De premie voor deze basisverzekering komt voor 2014 uit op € 95,95 euro per maand.

Ook daling van premie aanvullende verzekeringen

VGZ geeft aan dat het ook de premies van de aanvullende verzekeringen laat dalen in 2014. Ook de premie van de tandartsverzekering zal dalen. Op haar site geeft VGZ met een voorbeeld aan hoe hoog de premie kan uitvallen. Hierbij wordt een premieberekening gedaan van een standaard gezin met ouders van 40 jaar en twee kinderen. Deze kiezen voor de populairste VGZ zorgverzekering met aanvullende dekking. Dit is de VGZ Natura met Aanvullend Beter en tandartsverzekering Tand Beter. Dit voorbeeld gezin zal in 2014 € 328,80 euro minder premie betalen in vergelijking tot verzekeringsjaar 2013.

Besparingen worden doorgegeven in verlaging nieuwe zorgpremie

Ook bij VGZ kunnen de premies dalen omdat de verzekeraar heeft kunnen besparen op de zorgkosten. Door betere afspraken te maken met zorgaanbieders over prijs en kwaliteit heeft ook VGZ de nieuwe zorgpremie kunnen verlagen.

Verder laten dalen van de nieuwe zorgpremie

Als consument kun je de hoogte van de nieuwe zorgpremie bij VGZ nog verder laten dalen. Dit door te kiezen voor bijvoorbeeld een jaarbetaling. Dat levert een extra voordeel op van 1% op de premie. Ook kun je kiezen voor een extra hoog vrijwillig eigen risico. Je kunt daarbij kiezen voor een maximale korting bij een Eigen Risico van € 860 euro. Op de site van VGZ kun je zien welke voordelen een extra eigen risico kan opleveren. Dit voor de verschillende zorgverzekeringen.

Lees meer over de VGZ zorgverzekering