CZ wil stabiele premie zorgverzekering en zekerheid

CZ Zorgverzekering Deze week maakte de eerste zorgverzekeraar al de premie van de zorgverzekering 2014 bekend. Is daarmee de trend gezet? Ook de Consumentenbond geeft aan dat de premies kunnen dalen. Zorgverzekeraar CZ geeft in haar persbericht aan dat de bond uitgaat van een verlaging met 289 euro per jaar.CZ geeft aan dat een dergelijke grote premieverlaging wel risico’s met zich mee brengt.

kieze voor stabiele premie zorgverzekering

CZ kiest een andere koers. Het geeft aan dat de het met de CZ zorgverzekering kiest voor stabiele en betaalbare premies. De organisatie is nog volop aan het rekenen at de nieuwe zorgverzekering moet gaan kosten. CZ geeft al wel aan dat de premiestelling scherp zal blijven. Volgens haar eigen berichtgeving heeft een van de laagste premies onder de grote zorgverzekeraars.

In het artikel geeft CZ uitleg over de besteding van het geld dat ze via de zorgpremies ophaalt. Van iedere euro die binnen komt gaat ongeveer 95 eurocent naar de zorg. De uitvoeringskosten bedragen vervolgens vier %. Hierdoor blijft slechts een eurocent over per ontvangen euro. Deze zal worden toegevoegd aan de reserves. Deze reserves zijn noodzakelijk om tegenvallers op te vangen en waar mogelijk toekomstige premie laag te houden of zelfs te verlagen.

Geen verlaging premie zorgverzekering bij CZ?

Zorgverzekeraar CZ ziet niets in de grote verlaging waar de Consumentenbond voor gaat. Op deze manier zouden de reserves aangesproken moeten worden en zal de reservepot bijna leeg zijn. De reserves zijn juist hard nodig voor een gezonde bedrijfsvoering. Door positieve beleggingsresultaten en meevallende kosten en scherp inkopen heeft CZ een goede financiële positie opgebouwd.
CZ geeft aan voor een stabiel premiebeleid te kiezen. Waarschijnlijk hiermee de aankondiging dat CZ zal kiezen voor een behouden premie beleid en we geen scherpe premiedaling mogen verwachten.

Lees meer over de CZ zorgverzekering

Bewaren