Consumentenbond zorgvergelijker iets voor jou?

Consumentenbond ZorgvergelijkerVandaag de nieuwsbrief van de Consumentenbond ontvangen. Met natuurlijk aandacht voor Consumentenbond zorgvergelijker en het kiezen van de nieuwe zorgverzekering. Met de pakkende titel “Betere én voordeligere zorgverzekering? Kies voor 1 januari!” geeft de bond aandacht aan haar zorgvergelijker. De zorgverzekering is jaarlijks een forse uitgave. En ook een belangrijke uitgave. Zeker de moeite waard om kritisch te kijken wat je nodig hebt aan zorgverzekering.

Nu wel voordelige zorgverzekering?

Als uitgangspunt voor het vergelijken van de zorgverzekering kiest de Consumentenbond huidige zorgpolis. Met de online vergelijker kun je kijken of je de huidige dekking van de zorgpolis niet ergens goedkoper kan krijgen. Of voor dezelfde premie een betere dekking kan afsluiten. Dus zorgverzekeringen vergelijken om onaangename verassingen te voorkomen.

Consumentenbond Zorgvergelijker

Dus maar even naar de site van de bond gegaan om de Consumentenbond zorgvergelijker te gaan. De vergelijking start met het opgeven van geslacht, geboortedatum en postcode. Dit laatst is belangrijk omdat het adres van invloed is op de resultaten.

In de tweede stap kun je aangeven wat je wensen zijn ten aanzien van je zorgverzekering. Dit kun je zelf doen of je laat je online helpen bij het kiezen. In dit laatste geval start je de Keuzehulp. Daarmee wordt in een aantal stappen de wensen voor je zorgverzekering bepaald. Hierbij wordt een advies gegeven ten aanzien van de hoogte van het te kiezen eigen risico, tandartsdekking en de dekking voor de fysiotherapeut.

Vervolgens bepaal je met de Keuzehulp de dekking voor medische zorg in het buitenland, alternatieve geneeswijzen en voor de brillen/lenzen. De laatste vraag gaat over de vrije zorgkeuze. Of deze voor jouw belangrijk is. Zorgverzekeringen met een vrije zorgkeuze zijn duurder.

Resultaten Consumentenbond Zorgvergelijker

Op basis van de aangegeven criteria worden de resultaten getoond. Van iedere zorgverzekering worden de volgende gegevens getoond:

  • Verzekeraar
  • Oordeel, prijs-kwaliteit-score en het oordeel van de Consumentenbond
  • Naam van de polis, met indicatie vrije zorgkeuze en directe acceptatie ja/ne
  • Review score, en aantal reviews
  • Maandpremie

In eerste instantie zijn de resultaten gesorteerd op maandpremie. Maar deze sortering kun je zelf aanpassen. Ook is het mogelijk om de resultaten onderling te vergelijken. Hiermee kun je makkelijk verschillende zorgverzekeringen vergelijken in detail. Je kunt drie zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

Bij de getoonde zorgverzekeringen heb je ook direct de optie om over te stappen.

Wil je meer weten over de Consumentenbond zorgvergelijker, kijk dan even op de site van de Consumentenbond.