Consument kiest nieuwe zorgverzekeraar via vergelijkingssite

WUA Web PerformanceIndepender.nl en Verzekeringssite.nl bovenaan in online onderzoek van WUA! Respondenten die zich online oriënteren naar een zorgverzekeraar, keren zich vaker tot een vergelijkingssite. Dat blijkt uit het vierde onderzoek van WUA! naar de branche. De vorige metingen werden allemaal overtuigend gewonnen door Agis. Ditmaal staan er twee vergelijkingssites bovenaan de ranglijst. Independer.nl scoort het hoogst, gevolgd door Verzekeringssite.nl. De respondenten gaven in totaal 167 beoordelingen over 45 verschillende websites.
De onderzoeksresultaten Independer.nl werd zes maanden eerder nog door 7,5% van de respondenten bezocht. Nu keert 42,5% zich tot de website voor advies. Independer.nl staat daarmee eerste wat Vindbaarheid betreft. De website scoort op alle thema’s hoger dan een zeven. 7,5% van de respondenten kiest een zorgverzekering via Independer.nl. De website lijkt de vruchten te plukken van de vernieuwde website en de reclamecampagne daarvoor. Independer.nl won in oktober ook al het WUA! onderzoek naar autoverzekeringen.
Verzekeringssite.nl staat qua Vindbaarheid op de tweede plaats. 27,5% van de respondenten weet de website te vinden. Bij de vorige meting was dit nog 2,5%. Op de verschillende thema’s wordt gemiddeld een zeven gescoord. 10% van de respondenten wijst Verzekeringssite.nl aan als favoriet.
CZ stijgt van de zesde naar de derde plaats. Het is de hoogst genoteerde directe aanbieder. De website scoort vooral goed op Vertrouwen en Informatiewaarde. Ook CZ weet 10% van de respondenten te overtuigen. Zie de site van WUA! voor een volledig overzicht van de scores en de ranglijst. (Bron: persbericht WUA!)