Blundert Zilveren Kruis voor de rechtbank?

ZilverenKruis BlundertGisteren kwam het Assurantie Magazine online met een bericht over zorgverzekeraar Achmea. Over het blunderen van de verzekeraar bij de rechtbank. Voor Zilveren Kruis geen leuke kop van het bericht. Als je verder leest heeft het AM zelfs over het ervan langs krijgen bij de rechtbank Limburg. Dit alles rondom een zaak waarbij Zilveren Kruis Achmea een incassoprocedure had gestart voor een bedrag van €72. Maar door een slechte onderbouwing van de vordering van de rechtbank werd de verzekeraar in het ongelijk gesteld. “Door eerst zorgvuldig het eigen dossier te bestuderen en pas dan te dagvaarden, had Zilveren Kruis zich deze flater kunnen besparen.”

Deze zaak ging om een klant die wilde overstappen van zorgverzekeraar VGZ naar de zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea. De overeenkomst met de huidige verzekeraar VGZ was niet opzegbaar dus zag de verzekerde af van de wissel van zorgverzekeraar. Achmea wilde toch een maandpremie van 72 euro vorderen bij de persoon in kwestie. Hiervoor werd het bedrijf Incassade ingeschakeld en een gerechtelijke incassoprocedure gestart.

Zilveren Kruis niet zorgvuldig

In eerste instantie wilde Zilveren Kruis Achmea het bedrag van 72 euro incasseren op basis van het bestaan van een overeenkomst met een zorgverzekering. Later wijzigde de verzekeraar dit in een vordering op grond van een verkeerde restitutie. Maar de betrokken verzekerde laat weten dat er nooit automatisch een premiebedrag is geïncasseerd door de verzekeraar. Ook heeft er geen stornering plaatsgevonden.

Zilveren Kruis Achmea komt hiermee niet positief in het nieuws. Op de site van het Assurantie Magazine volgen ook enkele reacties over deze zaak. Niet allemaal even positief. Hopelijk wordt dit door de klantenservice van de zorgverzekeraar goed opgepakt en komt Achmea met een heldere en klantvriendelijke uitleg. Lees meer over het bericht op de site van AMweb.nl