Blijft SP Hoogeveen actie voeren tegen Achmea?

RTV Drenthe tegen AchmeaNet voor kerst komt RTV Drenthe met het bericht dat de politieke partij SP in Hoogeveen blijft strijden tegen zorgverzekeraar Achmea. Volgens het bericht roept Bianca Behr van de partij de mensen opnieuw op om voor een andere zorgverzekering te kiezen dan die van verzekeraar Achmea. Eerder riep Frits Kappers van het Comité Actie voor Bethesda al op om de zorgverzekeringen van Achmea te boycotten.

Sindsdien heeft verzekeraar Achmea al wel een contract gesloten met het ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen. Dit contract is eind november tot stand gekomen. Maar volgens de SP heeft verzekeraar Achmea miljoenen minder over voor het ziekenhuis in Hoogeveen. Dit kan tot gevolg hebben dat er honderden ontslagen zullen vallen. Daarop roept de SP opnieuw op voor een andere zorgverzekeraar te kiezen.

Veel minima Achmea zorgverzekering?

Opvallend is dat ook de minima in de gemeente en personeel van gemeente Hoogeveen een collectieve zorgverzekering hebben lopen bij Achmea. Voor deze groep is het minder makkelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekering geeft de SP aan. Maar andere consumenten zouden via het internet in een paar minuten een nieuwe zorgverzekering kunnen kiezen. SP geeft aan dat het Achmea duidelijk wil maken dat de consumenten niet over zich laten kopen.

Acties tegen Achmea

Lees meer over de acties in Hoogeveen tegen zorgverzekeraar Achmea op de site van RTV Drenthe. Bijvoorbeeld de berichtgeving, inclusief video, over de oproep van het comité Actie voor Bethesda of het gesloten zorgcontract van verzekeraar Achmea. Zie de speciale pagina voor meer informatie over de Achmea zorgverzekeringen.