Besured stuurt studenten en ouders post

Besured Zorgverzekering 2013Deze week ontvingen we post van Besured. Een brief gericht aan mijn studerende dochter en aan de ouders van. Blijkt te gaan over de Besured zorgverzekering. Volgens de verzekeraar hebben ze al drie jaar op rij de nummer één zorgverzekering voor Studenten en Young Professionals.

Betaal als student minder voor je zorgverzekering

Dit is de pakkende kop in het begin van de brief. Deze boodschap is gericht aan de student en de ouders. Want Besured constateert dat in 74% van de gevallen de premie voor de zorgverzekering wordt betaald door de ouders. Dus is het belangrijk dat de ouders weten dat ze op de zorgverzekering kunnen besparen. Dit kan jaarlijks meer dan 240 euro zijn. En dat is wel een mooie kostenbesparing voor studenten.

Let op verschillen bij de aanvullende verzekering

Besured geeft in de brief en de bijgevoegde folder aan dat je goed moet letten op de voorwaarden van de zorgverzekering. De dekking vanuit de basisverzekering is natuurlijk voor alle zorgverzekeringen gelijk. Bij de aanvullende verzekeringen zie je wel grote verschillen. De service van de verzekeraars kan sterk verschillen. Besured geeft aan dat je bij haar wel gewoon een vrije keuze hebt voor een ziekenhuis en dat je niet hoeft te bellen met een duur 0900 nummer. Ook kun je direct je medicijnen ophalen als je deze nodig hebt. Je hoeft bij Besured niet de medicijnen eerst te bestellen en deze een dag later op te halen. Besured geeft aan dat het zowel zekerheid als service biedt aan de verzekerden.

Belangenbehartiger voor studenten en Young professionals

Nieuw voor mij is de inzet van Besured voor de Studenten en Young Professionals. In de brief staat aangegeven dat ze samen met VGZ de lasten van studenten wil verlichten. Dit bijvoorbeeld door de zorgverzekering tegen een scherpe premie in de markt te zetten zonder extra Eigen Risico.
Als belangenbehartiger zet Besured zich in om de belangen van de student en Young Professionals op het gebied van zorg, welzijn en gezondheid te behartigen. Volgens de verzekeraar is het daarmee de enige partij in Nederland. het is me niet direct duidelijk geworden wat de verzekeraar nog meer doet voor de studenten.

Is overstappen naar Besured zorgverzekering makkelijk?

Besured geeft in de brief aan dat het makkelijk is om over te stappen van zorgverzekering. Want als je op tijd aangeeft dat je wilt wisselen, zal de verzekeraar alles voor je regelen. Aanvragen van een zorgverzekering kan op verschillende manieren. Via de site van de verzekeraar of gewoon via de telefoon. Om gebruik te maken van deze overstap service moet je wel voor 31 december van 2012 de zorgverzekering afsluiten.

Lees meer over de Besured studenten zorgverzekering