Beste zorgverzekering voor vrouwen stopt?

Beste zorgverzekering voor vrouwenZes jaar geleden was de ambitie om een zorgverzekering speciaal voor vrouwen in de markt te zetten. Dit moest de beste zorgverzekering voor vrouwen zijn. Deze zorgverzekering werd onder de naam Energiek in de markt gezet. Energiek was overtuigd dat het kon en heeft zich ingezet voor betere zorg voor vrouwen. Bij de zorgverzekering waren dan ook special vergoedingen opgenomen.

Energiek gaat stoppen

Maar het is dus niet gelukt. Energiek laat weten dat het in 2016 niet verder gaat met de zorgverzekering. Het is niet gelukt om vrouwspecifieke vergoedingen aan te bieden tegen een acceptabele zorgpremie. Energiek heeft de conclusie getrokken dat het niet langer in staat is om te bieden wat het belooft heeft. De ambitie kan niet meer gerealiseerd worden. Daarom gaat de beste zorgverzekering voor vrouwen per 1 januari stoppen. Energiek gaat per 1 januari over in het grotere Salland ZorgDirect. Verzekerden kunnen tot 31 december een nieuwe zorgverzekering kiezen. Kies je geen nieuwe verzekeraar, ga je automatisch over naar de Salland ZorgDirect zorgverzekering. Verzekerden met een Energiek zorgverzekering hebben al een brief ontvangen met daarin de nieuwe zorgpremie.

Alternatief Salland ZorgDirect

Op haar site geeft Energiek aan dat de zorgverzekering van Salland ZorgDirect een goed alternatief is. Dit is de ‘grote broer’ van Energiek. Beide verzekeringen zijn onderdeel van Eno Zorgverzekeraar. bij Salland ZorgDirect krijg je dezelfde service als je bij Energiek gewend was. Bij Salland ZorgDirect heb je ook een online omgeving en een declaratie app.

Energiek geeft duidelijk aan dat de vergoedingen verschillend zijn tussen Energiek en Salland ZorgDirect. Verzekerden die willen overstappen worden dan ook geadviseerd om te bepalen of de zorgverzekering ook goed past.

Geen specifieke vrouwen vergoedingen

Salland ZorgDirect heeft geen specifieke vrouwenvergoedingen. De vergoedingen voor kraamzorg en bevalling in ziekenhuis of geboortecentrum zijn lager dan bij Energiek.