Besparing zorgverzekering kan oplopen tot 220 euro

Verzekeringssite Zorgverzekering 2014Nu de eerste premies van de zorgverzekeringen bekend zijn geworden, kunnen de eerste berekeningen worden gemaakt. Wat zullen de kosten van een gemiddeld gezin zijn in 2014. Uit de analyse van de Verzekeringssite.nl blijkt dat een gemiddeld gezien fors gaat besparen op de zorgverzekering. In 2014 zal de besparing uitkomen op 220 euro. Deze lagere kosten is vooral het gevolg van de dalende premie voor de basisverzekering. Want de premie voor de aanvullende verzekeringen zullen iets gaan stijgen.

Forse daling basisverzekering oorzaak besparing zorgverzekering

Uit de berekeningen blijkt dat de basisverzekering gemiddeld gezien zal dalen met 9% bij de verschillende verzekeraars. De hoogste premie daling zien we bij Zilveren Kruis (Beter Af Exclusief polis). Voor deze zorgverzekering is de premiedaling bijna 14%. Bij de meeste zorgverzekeraars, 80%, zal de premie voor de basisverzekering onder de 100 euro liggen. Vorig jaar was de zorgverzekering van Zekur het goedkoopst. Op dit moment is de nieuwkomer HEMA al goedkoper (€ 89,-). Nog niet alle premies zijn bekend gemaakt. Het is dus nog even afwachten welke zorgverzekering het goedkoopst zal zijn. De premies van bijvoorbeeld AnderZorg, CZDirect en Bewuzt zijn ook altijd scherp.

Het is trouwens voor het eerst dat we minder gaan betalen voor de zorgverzekering. Vorig jaar steeg de premie nog minimaal. Misschien is deze daling van korte duur. Minister Schippers heeft namelijk al de verwachting uitgesproken voor 2015. Zij verwacht dan weer een stijging van de premie omdat dan de AWBZ wordt overgeheveld naar de zorgverzekeringswet. Nu gewoon profiteren van de premiedaling.