Besparen op zorgverzekering door hoger Eigen Risico?

Zorgverzekering Eigen RisicoDe eerste contouren van de nieuwe zorgverzekering beginnen duidelijk te worden. De verwachtingen zijn dat de premie van de basisverzekering gaan stijgen. Ook verwachten sommigen dat het bedrag aan Eigen Risico opnieuw verhoogt gaat worden. De zorgverzekering is al voor consumenten te duur. Dus hoe omgaan met deze verhogingen? Vergelijkingssite Independer geeft aan dat consumenten eens moeten kijken naar het vrijwillige Eigen Risico. Door te kiezen voor een hoger vrijwillig bedrag kan goed bespaard worden op de premie van de zorgverzekering.

Jonge mensen besparen door hoger Eigen Risico?

Vooral jonge mensen die eigenlijk altijd gezond zijn moeten volgens Independer eens serieus overwegen om voor een hoger Eigen Risico te kiezen. Wat de verzekerde met een vrijwillig hoger eigen risico kan besparen verschilt per zorgverzekeraar. Als je dus voornemens bent om voor een ander Eigen Risico te kiezen moet je dus goed kijken naar de verschillende mogelijkheden bij de zorgverzekering. Independer geeft een vuistregel voor de te realiseren besparing op de zorgverzekering. “Als vuistregel kun je zeggen dat je de helft van het eigen risico wat je extra neemt, bespaart op je premie.” Met een maximaal vrijwillig eigen risico van 500 euro kun je mogelijk € 250,- besparen.

20% kiest voor hoger eigen risico

Independer geeft aan dat één op de vijf verzekerden kiest voor een hoger eigen risico bij het afsluiten van de zorgverzekering. De verwachting is dat dit percentage de komende jaren zal gaan toenemen. De zorgverzekeraars zullen in de reclame campagnes ook wel gaan inzetten op de mogelijkheid van besparen op de premie van de zorgverzekering. Wil je een goede keuze maken, moet je wel een goed inschatting maken van de te verwachten zorgkosten.