Bespaartips studentenzorgverzekering

bespaartips studentenzorgverzekeringStudenten zijn een aparte doelgroep voor veel zorgverzekeringen. Hoger opgeleiden die vaak weinig gebruik maken van de zorg. Ook een groep die er vaker over nadenkt om voor een hoger eigen risico te gaan. We kregen van Studenten-zorgverzekering.nl een aantal Bespaartips studentenzorgverzekering. Alles om maar te besparen op de premie van de zorgverzekering en zo wat extra over te houden.

Een lijstje met voor hun belangrijke aandachtspunten voor studenten bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. Zodat je echt meergeld kan overhouden op het eind van de maand.

Bespaartips studentenzorgverzekering de basisverzekering

De basisverzekeringen zijn bij iedere zorgverzekering gelijk in dekking. Dit is wettelijk geregeld. Toch verschillen de premies van de basisverzekeringen. Zorgverzekeraars hebben afspraken gemaakt met verschillende zorgverleners.

Zorgverzekeraars die voordelig kunnen inkopen kunnen zo ook een scherper tarief aanbieden.

Ook kun je kiezen tussen verschillende soorten basisverzekeringen. Een naturaverzekering, restitutieverzekering of een budgetpolis. Deze laatste zorgpolis heeft een beperkt aanbond van zorgverleners maar is vaak ook voordeliger per maand.

Kies je gewenste hoogt eigen risico

Bij iedere zorgverzekering heb je te maken met het eigen risico. Het wettelijk verplichte eigen risico is dit jaar vastgesteld op 385 euro per jaar. Hiervan worden de eerste zorgkosten betaald die ten laste zouden komen van de basisverzekering. Niet alle kosten hoeven op de zorgverzekering worden verhaald.

Veel zorgverzekeraars bieden de mogelijkheid ook voor een vrijwillig eigen risico te kiezen. Vaak kun je daarbij uit verschillen bedragen kiezen. Het aantal opties kan verschillen per zorgverzekering. Als je voor het maximale eigen risico kiest van 885 euro (€500,- vrijwillig eigen risico) krijg je een korting op de premie van de basisverzekering.

Deze maximale korting is weer per zorgverzekering verschillende. Variërend van € 15,00 tot € 23,00 per maand. Zie de site van je zorgverzekeraar voor het exacte bedrag.

Wel of geen aanvullende zorgverzekering?

Je kunt de dekking van je basisverzekering uitbreiden door te kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Maar heb je deze extra dekking wel nodig? Dit is sterk afhankelijk van je zorgwensen en de te verwachten zorgkosten.

Studenten-zrorgverzekering.nl geeft aan dat het wel of geen aanvullende zorgverzekering nemen vaak een rekensom is. Maak een optelsom van de te verwachten kosten en de kosten van de premie voor de aanvullende verzekering.

Kies alleen voor de aanvullende zorgverzekering waarvan je verwacht gebruik te gaan maken. Door de dekking van de aanvullende verzekering te beperken kun je al snel besparen op de totale premie. Een aanvullende verzekering kost al snel zo’n €10,- tot €20,- extra per maand.

Bij enkele zorgverzekeringen kun je de aanvullende dekking samenstellen op basis van losse modules.

Denk aan de zorgtoeslag

De kans is groot dat je als student recht hebt op een zorgtoeslag. Dit is een bijdrage van de overheid voor de kosten van een zorgverzekering. Als je een laag inkomen hebt kun je vaak deze zorgtoeslag aanvragen. Op de website van de belastingdienst kun je bepalen hoeveel zorgtoeslag jij voor 2017 kan aanvragen.

Handige Zorgverzekering bespaartips voor

Op de site van Studenten zorgverzekering kun je een overzicht van 10 handige bespaartips studenten zorgverzekeringen raadplegen. Bezoek deze site voor meer informatie over deze tips.