Beperkt verlies verzekerden bij Menzis zorgverzekering

Menzis ZorgverzekeringBegreep al Menzis niet had geplust met de zorgverzekering maar had de officiële berichtgeving gemist. Dus maar even naar de site van de verzekeraar gegaan. Op de site maakt Menzis bekend dat het verzekerdenbestand stabiel is 2012. De verzekeraar heeft slechts een beperkt aantal klanten verloren.

Het totaal aantal zorgverzekerden komt uit op 2,1 miljoen. Aldus de berichtgeving eind van januari. Positief voor Menzis is dat het aantal aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen gelijk is gebleven. Volgens het bericht is dit tegen de landelijke trend in. Bij andere zorgverzekeraars is dus een daling van tandartsverzekeringen te verwachten.

Daling zorgverzekering minder dan verwacht

Bij Menzis was men al uitgegaan van een daling in het aantal zorgverzekeringen voor het label Menzis. Nu de balans kan worden opgemaakt blijkt de daling beperkt gebleven te zijn. Bij het internet label Anderzorg Zorgverzekeringen zijn wel plussen te zien. De groei is dit jaar wel minder sterk uitgevallen. Het totaal van zorgverzekeringen bij Anderzorg komt nu uit op ruim 203.000 verzekeringen.

Groei bij Anderzorg en Azivo

De groei van Anderzorg en de groei bij de regionale zorgverzekering Azivo hebben niet voorkomen dat het aantal zorgverzekeringen bij het Menzis concern is afgenomen met 9000 verzekeringen. Uit de berichtgeving is moeilijk op te maken wat de oorzaken zijn van de daling. Is de premiestelling niet meer marktconform of heeft het concern een verkeerde reclame campagne gevoerd. Heb zelf ook wel het gevoel dat de afgelopen periode de profilering van de Menzis zorgverzekering minder duidelijk dan voorgaande jaren.

Lees meer over de Menzis zorgverzekering op de speciale informatie pagina op deze site. Daar lees je meer over de vergoedingen en polisvoorwaarden van de Menzis zorgverzekeringen.