Azivo komt met beperkte stijging basisverzekering 2012

Azivo ZorgverzekeraarOp de eerste dag van deze maand heeft Azivo de premies voor de nieuwe zorgverzekering bekend gemaakt. De jaarpremie is door de verzekeraar vastgesteld op een premie van 1290 euro. Dat komt neer op een maand premie van 107.50 euro. Hiermee is de maandpremie licht gestegen ten opzichte van de premie van 105,75 in het huidige verzekeringsjaar.

De verzekeraar geeft aan dat naast de beperkte stijging van de premie van de basisverzekering ook de premie van de aanvullende verzekeringen nauwelijks stijgen. De premie voor de AV-Basis stijgt met € 0,25 en de AV-Top stijgt met € 1,00 per maand. In de berichtgeving op haar site over de nieuwe premiestelling, geeft Azivo aan dat de kosten van de zorg per jaar stijgen met 4 a 5%. Een stijging die hoger is dan de loonontwikkeling.

Dus is het aan de verzekeraars om te zorgen dat deze kosten niet direct eenzelfde stijging van de premie voor de zorgverzekering tot gevolg hebben. Dus zet Azivo nog scherper in op kwaliteit van zorg. Zoveel mogelijk zorg dichtbij de patiënt door een sterke geïntegreerde 1e lijn. Samenwerking tussen zorgverleners in de 1e lijn rondom de patiënt zorgt voor een betere kwaliteit en lagere kosten.

Om dit te realiseren kiest het voor een nauwe samenwerking met de moederorganisatie Menzis. Azivo vindt het belangrijk om de beste zorg beschikbaar te houden tegen een betaalbare premie. Voor nu en voor later.

Meer over de Azivo zorgverzekering op de speciale informatie pagina.