Agis zorgverzekeringen: Meer mensen bezoeken een diëtist

Agis ZorgverzekeringUit onderzoek van Agis Zorgverzekeringen blijkt dat in de periode 2006 tot en met 2008 het aantal Agis-verzekerden dat een diëtist bezocht sterk is gestegen.  Goede voornemens? Het nieuwe jaar staat weer voor de deur. Een moment van overdenking. Een moment van vooruitblikken. En natuurlijk hét moment voor het maken van goede voornemens. Veel mensen hebben als goed voornemen:

  • een gezonder leven leiden
  • stoppen met roken
  • meer bewegen
  • verantwoordelijker en/of minder eten.

Alhoewel het bezoek aan een diëtist niet vaak in dit soort lijstjes voorkomt blijkt er wel steeds meer gebruik van gemaakt te worden volgens het onderzoek. Diëtisten informeren over gezonde voeding, vitaminegebruik of voeding tijdens de zwangerschap. Ook legt de diëtist uit hoe u uw voedingspatroon afstemt op een aandoening. Voor een bezoek aan de diëtist dient u wel een verwijzing te hebben van uw huisarts
Gebruik diëtist naar leeftijd Onder Agis verzekerden gaan qua leeftijd 50-plussers twee keer zo vaak dan jongere mensen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar gaan relatief weinig naar de diëtist. Al is er onder deze leeftijdsgroep ook een stijging zichtbaar tussen 2006 en 2008
Voorkomen beter dan behandelen Voor het toenemende aantal kinderen met overgewicht blijft de volgende vraag relevant. Wie moet er eigenlijk naar de diëtist: het kind of de ouders? Want wat voorop staat is dat het voorkomen van overgewicht uiteraard beter is dan het behandelen bij een diëtist. Een goed voorbeeld hiervan zijn de E-fit scholencompetities in Amsterdam en Almere en het speciale bewegingprogramma ‘met Agis in beweging’. Hiermee stimuleert Agis een gezonde levensstijl.
Dus welk goed voornemen hebt u? Wij wensen u het allerbeste met het realiseren van uw goede voornemens en een gezond 2010! (Bron: persbericht Agis Zorg onder de loep: Meer mensen bezoeken een diëtist)