Agis favoriete website voor zorgverzekering

WUA Web PerformanceAchmea groep domineert online markt zorgverzekeringen Uit het tweede onafhankelijke onderzoek naar het online oriëntatieproces van consumenten op zoek naar een zorgverzekering komt de website van Agis wederom als beste naar voren. Menzis stijgt met stip naar de tweede plaats. Hetzelfde onderzoek werd in juni 2009 door onderzoeksbureau WUA! gehouden en toonde destijds aan dat de Achmea verzekeringsgroep met vier vermeldingen in de Web Performance Scan de markt domineerde. Vijf maanden later blijkt het aandeel van de groep zelfs nog groter.
Achmea verzekeringsgroep presteert nog beter Vijf maanden geleden wisten de verzekeraars uit de Achmea verzekeringsgroep 27,5% van de respondenten voor zich te winnen. Nu is dit gestegen naar maar liefst 35%. De website van Agis levert nog steeds de grootste bijdrage aan dit succes, maar ook de stijging van FBTO draagt hier een steentje aan bij. De respondenten wijzen op de grote voordelen van de site: ‘snel, duidelijke tekst en overzichtelijk.’ Vandaar dat FBTO van de 16e naar de 4e plek is gestegen. Op de website van het Zilveren Kruis voelden de respondenten zich een stuk minder uitgenodigd om door te klikken. Doordat de bezoekers onmiddellijk informatie moeten geven voordat ze informatie krijgen, knappen zij op de site af. Dit is een verklaring voor de lagere eindnotering: Zilveren Kruis daalt van de vierde naar de zesde plaats.
Menzis en Univé ruilen positie Een grote stijger is Menzis, dat tijdens deze Web Performance Scan op de drie belangrijkste thema’s ‘Vindbaarheid’, ‘Doorgaan’ en ‘Voorkeur’ beter scoort. De negende positie is verlaten en de site stijgt door naar de tweede plaats. Ook de dochter Anderzorg verbeterde ten opzichte van de vorige meting en weet beter bij de behoeftes van de potentiële klanten aan te sluiten.
Univé neemt de voormalige positie van Menzis over en zakt af naar de negende positie. In het vorige onderzoek was Univé met 72,5% de best gevonden website, nu wist slechts 40% van de respondenten de weg naar Univé.nl te vinden. Helaas is dit niet de enige daling voor Univé. Op alle thema’s scoort de website minder goed dan in het onderzoek van juni.
Vergelijkingssites leveren in op populariteit Bij de vergelijkingssites is alleen Independer.nl gestegen. Deze site wordt ditmaal maar liefst 10% meer als favoriet aangewezen. Hoewel Verzekeringssite.nl nog wel in de top tien staat, is het vertrouwen in de website gedaald. Net als Zorgkiezer.nl,Kiesbeter.nl en Kieszorgverzekering.nl is het web imago slechter dan vijf maanden geleden.
Het onderzoek In het onderzoek gingen respondenten tussen de 18 en 45 jaar oud op zoek naar een basis zorgverzekering met een premie tussen de €60 en €12o met een eigen risico van €155. De veertig respondenten hebben 43 websites gevonden en dit heeft geresulteerd in 235 individuele beoordelingen. Zie de website van WUA! voor meer details ten aanzien van dit onderzoek onder de zorgverzekeraars.