Actie Zorgmee , Zorg voor de ander van Ditzo

Ditzo Zorgverzekering ZorgmeeZorgverzekeraar Ditzo is met Zorgmee een nieuwe actie gestart. Daarbij nodigt de verzekeraar ons uit om voor een ander te zorgen. We kunnen daarbij een bijdrage leveren aan concrete oplossingen voor jeugd, ouderen en gezinnen. Je kunt zelf kiezen welk bedrag per maand jij wil gaan bijdragen aan een Zorgmee doel. Je kunt kiezen of je €1,- , €2,- of €5,- per maand wil bijdragen. Ditzo zal dit bedrag vervolgens verdubbelen.

Je kunt uit de volgende zorgprojecten kiezen:

  • Zorg voor jeugd
  • Zorg voor gezinnen
  • Zorg voor ouderen

Zorgmee is een vervolg op de actie “Kijk Kanker de Wereld uit” van vorig jaar. Nu de overheid zorgtaken gaat verschuiven naar gemeenten en mantelzorgers wil Ditzo helpen daar waar het mis gaat. De verzekeraar roept iedereen op om op social media aan te geven waar het mis gaat in de zorg maar ook waar het goed gaat. Hiervoor gebruikt Ditzo de hashtag #zorgmee. Als iedereen mee helpt kan Ditzo een goed beeld vormen van de zorg. Iedereen wordt gevraagd om mee te denken. Op basis van de input op Sociale Media zal Ditzo met een juiste oplossing komen.

Hoe heeft Ditzo Zorgmee zorgprojecten gekozen

Voor het kiezen van de Zorgmee zorgprojecten heeft Ditzo acht deskundigen benaderd. Zij hebben dagelijks met zorg te maken en weten waar de knelpunten in de zorg zitten. Aan hun is gevraagd om mee te zoeken naar zorg projecten. Ditzo geeft aan dat er nu negen Zorgmee projecten zijn gekozen die op een juiste manier voor anderen zorgen. Deze projecten hebben de financieel steun hard nodig. Op de site geeft Ditzo uitleg over de deskundigen.

Zorgmee Projecten

Ditzo heeft op haar site video’s geplaatst van mensen die dagelijks steun nodig hebben van anderen. In deze video’s zien we Dennis Wening die in het dagelijks bestaan van zes mensen met een zorgvraag duikt. We zien video’s over eetstoornis, autisme en onder andere mantelzorg.

Lees meer over de Ditzo Zorgverzekering

Bewaren