Achmea zorgverzekeringen ziet groei aantal verzekerden

Achmea ZorgverzekeringEerder konden we al bekend maken dat FBTO Zorgverzekeringen, onderdeel van Achmea, een groei had gezien in het aantal zorgverzekeringen. Deze week kon dan ook de hele groep het resultaat bekend maken van de zorgcampagne van vorig jaar. De verzekeraar kon erg goede resultaten bekend maken. In totaal heeft de Achmea groep ruim 150.000 zorgverzekeringen kunnen bijschrijven.

Sterkste groei bij FBTO Zorgverzekeringen

Het grootste deel van de groei van het aantal zorgverzekeringen is het resultaat van FBTO. Zij hebben een het verzekerdenbestand met 68.000 verzekerden laten groeien. Maar ook bij Zilveren kruis zorgverzekeringen is een groei te zien. Daar is het aantal verzekerden met 44.000 toegenomen. Zilveren Kruis ziet dat nog steeds meer mensen gebruik maken van de collectieve afspraken die een werkgever met de zorgverzekeraar maakt. Jan de Bruijn, manager bij Zilveren Kruis Achmea: “Wij hebben onze verzekerden maximale keuzevrijheid geboden. Ook heeft de zorgverzekeraar veel aandacht besteed aan het inzichtelijk maken van de verschillen tussen de diverse onderdelen van de zorgverzekeringen. Zo konden de verzekerden een bewuste keuze maken uit de verschillende modules en dekkingsvormen. Ook in de aanvullende verzekering, waar ten opzichte van vorig jaar geen significante wijzigingen in soort pakket zijn te zien.

Achmea verkoopt zorgverzekeringen onder een groot aantal labels en merknamen. Tot de zorgmerken van Achmea horen: Agis Zorgverzekeringen, Zilveren Kruis Achmea, Avéro Achmea, Interpolis, FBTO, DVZ Zorgverzekeringen, Pro Life Zorgverzekeringen, TakeCareNow! en OZF Achmea. En sinds januari is ook De Friesland Zorgverzekeraar onderdeel van de Achmea groep. Dit is een autonome divisie. Via de Friesland worden ook weer een aantal doelgroep zorgverzekeringen in de markt gezet. Bijvoorbeeld met Kiemer.