Achmea stopt met Agis Zorgverzekering

Agis ZorgverzekeringDe afgelopen tijd was het wel rustig rondom het merk Agis. Andere jaren was de verzekeraar erg actief met het promoten van de Agis zorgverzekering. Dit jaar was het rustiger. En nu maakt Achmea bekend dat het gaat stoppen met het zorgverzekerings merk Agis. Ook Take Care Now zal gaan verdwijnen. Volgend jaar zal dit label opgaan in Zilveren Kruis Achmea. Het grootste merk voor zorgverzekeringen binnen de groep.

Agis zorgverzekering was resultaat van fusie

Het merk Agis was ontstaan na het samen gaan van de zorgverzekeraars Anova, Anoz en ZAO. Dit waren regionale zorgverzekeraars die in 1999 fuseerden. Vanaf 2003 gingen de gefuseerde organisaties verder onder het merk Agis zorgverzekeringen. De organisatie is met 1,2 miljoen verzekerden de vijfde partij in de markt van zorgverzekeringen. Ook Agis was sterk in de regio. In het bericht over het opgaan in Zilveren Kruis geeft de verzekeraar aan dat het de regionale activiteiten zal voortzetten.

Samenvoegen Agis met Zilveren Kruis voor daadkracht

De markt van zorgverzekeringen is een markt van volumes geworden. Hoer groter de zorgverzekeraar des te beter kan het afspraken maken met de zorgverleners. Ook kan het beter schaalvoordelen behalen. Achmea geeft aan dat door het samenvoegen van Agis bij Zilveren Kruis de organisatie meer daadkracht krijgt en een verhoogde efficiency. Zo is de organisatie nog beter in staat om de dienstverlening te verbeteren voor haar klanten. Bijkomend voordeel is dat ook de kosten kunnen worden verlaagd. Er zal minder marketing nodig zijn en de verzekeraar verwacht ook dat de overige verkoopkosten zullen gaan dalen.

Ben wel benieuwd of dit voorbeeld van Achmea doet volgen. Of we een consolidatie van merken zullen zien in het komende jaar.

Lijkt me als verzekerde van Agis geen prettig gevoel om te horen dat je zorgverzekeraar volgend jaar stopt. Natuurlijk zullen Achmea en Agis er alles aan doen om de kwaliteit van dienstverlening van Agis te waarborgen. Maar met een dergelijke fusie op komst zal er toch ook een interne focus ontstaan. In het persbericht geeft Achmea aan dat de toevoeging van Agis aan Zilveren Kruis zal zorgen voor een verrijking en vernieuwing bij de grote zorgverzekeraar. Afwachten wat de resultaten zullen gaan worden met deze samensmelting nu Achmea stopt met Agis.