75% Nederlanders zijn collectief verzekerd?

UnitedConsumers groeit collectiviteitVandaag komt UnitedConsumers met het bericht dat een stijgende premie van de zorgverzekering leidt tot een snellere toename van collectief verzekerden. UnitedConsumers geeft aan dat de premie van de zorgverzekering twee jaar op rij naar beneden ging.
Maar nu met een stijgende premie gaan consumenten zoeken naar een manier om de kosten van de zorgpremie te beperken.

De keuze voor een zorgcollectief wordt dan ook weer populair.

Met een collectiviteitskorting zien de consumenten een mogelijkheid om op de premie van de zorgverzekering te besparen. De verwachting van Paul van Selms, directeur van UnitedConsumers, is dat in 2015 drie kwart van de mensen via een collectief een zorgverzekering heeft lopen.

Korting via zorgcollectief

Via een collectiviteit kan je vaak een korting krijgen op de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. Wettelijk is de maximale korting op de basisverzekering beperkt tot maximaal 10%. Door voor een collectieve zorgverzekering te kiezen kun je besparen op de premies.

Voor individueel verzekerden is het verstandig om te kijken of ze kunnen aansluiten bij een consumenten collectief. Let daarbij wel goed op voor welke collectiviteit je gaat. Incidentele collectieven bieden meestal maar eenmalig een korting op de zorgverzekering. Van Selms geeft aan dat je dan beter voor een bestaand consumenten collectief kan kiezen om een blijvend voordele te hebben met een korting op de zorgverzekering.

Lees meer over de zorgverzekering via UnitedConsumers.

Bewaren